Hvordan startede Updropp?
Updropp er startet af Sara Mandrup Holt. Sara er tidligere stifter af virksomheden Make It Good Again, der også arbejder med effektivisering af elektronik ressourcer. Idéen er udspruget fra et reelt problem Sara opdagede mens hun arbejdede med Make It Good Again: at folk ikke ved hvordan, de skal afskaffe deres udtjente elektroniske produkter på ansvarlig vis.
Med grundidéen deltog Sara i programmet Min Første Million, hvor hun endte med at præsentere Updropp som et reelt koncept, med tilhørende branding. Sara vandt ikke programmet, og dermed den tilhørende investering. Dog har hun valgt at videreudvikle på konceptet.
Følg med i Updropps startup rejse
Videreudvikling af Updropp
Hvad er næste skridt?
Næste skridt for Updropp er at bygge første udgave og teste vores Uptainers. Vi skal både teste design af Uptaineren og hvordan folk bruger den. Hermed kan vi blive klogere på hvordan vi skal bygge de Uptainers, vi vil stille op rundt omkring i landet.
Konceptet udrulles i 4 faser..
Fase 1
Føste version af Uptaineren sendes på gaden. Her er det muligt at aflevere ens udtjente elektroniske produkter, der stadig fungerer. Andre borgere kan hente dem og give det nyt liv i deres hjem.
Fase 2
En app bliver tilknyttet Uptainerne, der har til formål at danne overblik over genstandene i Uptainerne, og vise deres miljømæssige indvirkning. Samtidig danner dataindsamling via appen, grundlag for at kunne samarbejde med producenter om at designe bedre og mere bæredygtige produkter.
Fase 3
Et modul bliver tilknyttet Uptainerne, hvor borgerne nu også kan aflevere genstande, der ikke længere fungerer. Dem indsamler vi og får sendt videre i kredsløbet via reparationer, upcycling eller som reservedele.
Fase 4
Endnu et modul tilknyttes Uptaineren. Denne gang for at give borgerne muligheden for at aflevere deres datatunge elektronik (mobiler, computere etc.). Vi indsamler dette på en sikker måde, og håndterer sletningen af dataen, så borgeren ikke skal bekymre sig om hvorvidt deres data stadig kan tilgås.
Nysgerrigt
Updropp udvikles men en nysgerrighed. Konceptet vil derfor ændre sig i takt med, at vi bliver klogere på hvilke behov og udfordinger borgere, kommuner og andre interessenter i elektronikkens økosystem oplever.
Åbent
Partnerskaber er vigtige for SDG’erne, og de er vigtige for os. Vi ønsker ikke at dømme vores samarbejdspartnere på deres hidtidige miljøpåvirkning og er derfor åbne for alle, der ønsker at tage del i, at gøre affald til ressourcer.
Gennemsigtigt
Som startup vil vi højst sandsynligt begå fejl. Dem ønsker vi at være åbne omkring. Vi ønsker samtidig at være fuldt gennemsigtige omkring vores indvirkning på miljøet – den positive såvel som negative.
Skriv dig op til vores nyhedsbrev.
Vil du gerne have en månedlig update på hvordan det går med udviklingen af Updropp og i e-affald verdenen? Så anbefaler vi dig at du skriver dig op til vores nyhedsbrev.
Vi glæder os til at holde dig opdateret og informeret!